Vem vinner Allsvenskan 2012?

 

Enligt min uppfattning finns det bara fyra lag som har chansen att vinna allsvenskan i fotboll 2012.
Det är Elfsborg, Häcken, Malmö FF och AIK. Dessa fyra lag har ryckt loss i toppen och närmast under ligger Djurgården som har fjorton poäng upp till ledande Elfsborg  och sju poäng upp till fjärde laget AIK.

Det har spelats tjugoen omgångar och återstår nio matcher att spela innan vi vet vem som vinner allsvenskan 2012.Tabellen i toppen ser ut enligt nedan.
 
1. Elfsborg       44 poäng
2. Häcken        39 poäng
3. Malmö FF   39 poäng
4. AIK            39 poäng
5. Djurgården  32 poäng
6. Helsingborg 31 poäng 

Vem vinner då allsvenskan när vi studerat tabellen ovan? Jag tror att det handlar om två lag Elfsborg eller Häcken där Elfsborg är favoriter med fem poäng försprång före Häcken.
Men jag satsar ändå på guld för Häcken . Fotboll är teknik, taktik, skador, avstängningar, formsvackor, och plötsliga succéspelare – men man vinner inte fotbollsallsvenskan i Sverige utan bra självförtroende.
Häcken har skapat ett superstarkt självförtroende med en satsning på anfallsspel som gett bra resultat. På träningar nöter Häcken offensivt passningsspel där spelarna ska vända huvudet rätt, spela till rättvända spelare och dessutom sätta passningen på rätt fot på medspelaren.
Allt för att skapa säkerhet och därmed möjlighet till variation.

Försvarsmässigt ställer häcken upp med ett 4-2-3-1 försvar medan anfallsspelet inte går att sätta en sifferkombination på. Det är en sorts välorganiserad röra där snabba passningar , riktningsförändringar och ett envist bollhållande inom laget skall nöta ut motståndarna så misstag uppstår och då skall målchanser och mål komma. Med andra ord Häcken spelar med en makalös effektivitet för tillfället.

Om något av de stora lagen hamnat i Häckens position hade man pratat om guldchans varje dag men det mer anonyma klubbnamnet Häcken ger en förlängd arbetsro för Gerhardsson och hans mycket spelskickliga lag. Häcken spelar helt utan den press som Elfsborg Malmö och AIK har inför avslutningen. Speciellt Elfsborg har satt sig under tryck med sin dåliga inledning av höstsäsongen då man tappade åtta poäng på tre matcher.
Målen ska ge Häcken guld 48 mål på 21 matcher det går inte att vifta bort, synd bara att få bryr sig 3407 åskådare i sista matchen mot Åtvidaberg.

Vinnarodds 120911    Unibet   Betsson   Betway

Elfsborg
                         1.70      1.50        1.65
Häcken                          6.25      6.25        6.25
Malmö FF                     6.00      6.00        6.00
AIK                               6.50      6.50        6.50


Betsson - 100% oddsbonus upp till 1000 kr - Till Betsson...
Gå till Unibet och få 200% bonus upp till 1000 kr...
Betway - 100% bonus upp till 500 kr - Till Betway...btw-sports-marketplc-sv-300x250tillbaka till Betting Odds Spelbolag och  Bonus...

 

 Läs mer om...   Sports Betting   Sports Arbitrage   Odds Trading   Livebetting   Spel Bonus   Oddset   Odds Tips   Sportsbetting Strategi   Live Stream   Trav Online   Svensk Betting   Fotbolls Betting   Bettingsajter 

tumblr site counter